Proč napsal Chris Columbus knihu?

Knihy Novinky

Možná pro vás bude překvapením, že producent, režisér a scénárista, který stojí například za Harry Potterem či Percy Jacksonem, se spolupodílel na psaní knihy určené dětem.

HOUSE-OF-SECRETSTento překvapivý příběh začíná už před deseti lety, kdy kniha House of Secrets začala spíše jako scénář k možnému filmu, na němž Chris  Columbus pracoval. Sepsal okolo 90-ti stran, když si uvědomil, že převedení takovéhoto díla na filmové plátno by stálo okolo 500 miliónů dolarů. Proto se jej rozhodl uložit do šuplíku a vrhl se na něco jiného – sérii zvanou Harry Potter.

Když se po čtyřech letech a třech Harryho filmech vrátil z Anglie zpět domů, byl emocionálně i fyzicky vyždímaný a jen tak si začal do svého bloku čmárat nápady na filmy. Po několik týdnů psal, co jej napadlo a pak si opět vzpomněl na scénář k Stones of Time a říkal si, že kdyby ještě chvíli počkal, s těmi správnými efekty a větší dávkou peněz by možná film nakonec mohl natočit. Jenže když se pustil do dopisování, došlo mu, že už v tom nemá srdce tolik jako kdysi.

Měl tak kousek, který byl na film možná až moc velký a tak příběh opět uložil na později. Opět se vrhnul na tvorbu filmů, ale nemohl svůj scénář pustit z hlavy. Pak jej napadlo, že by z něj mohl udělat knihu. Ačkoliv na poli scénáristiky za ty roky není žádným nováčkem, se psaním knihy neměl žádnou zkušenost. Rozhodl se tedy, že potřebuje spoluspisovatele, jenž by mu pomohl knihu vytvořit.

Přečetl si práci několika autorů, ale konečná volba padla na Neda Vizziniho, jehož knihy se Chrisovi líbily kvůli příjemným postavám a svěžímu a zábavnému příběhu, který ovšem nesl jasné stopy emoční hloubky.  Po 45-ti minutovém setkání bylo jasné, že se na to spolu vrhnou, i když si Chris při předávání svého scénáře nebyl úplně stoprocentně jistý.

Následující týden dostal od Neda email s první kapitolou. I když se Chrisovi prvních 8 stránek líbilo, rozhodl se je přepsat a zase je Nedovi poslat, Ned následně přepsal to Chrisovo a vrátil to zpět, načež Chris připsal zase něco dalšího… a tak to šlo až do chvíle, než byli oba s první kapitolou spokojení. Pak se posunuli k druhé kapitole, třetí a dřív, než jim to došlo, měli hotových 100 stran knihy. Tentýž víkend poslal jejich agent oněch 100 stránek nakladateli a během prvních 24 hodin a pozdějších pár dnů byla práva prodána do 15-ti zemí na světě.

Kniha světlo světa spatří až 23. dubna 2013 a vypráví o 3 sourozencích Walkerových (Brendan, Eleanor a Cordelia), kteří kdysi měli všechno: 2 milující rodiče, krásný dům v San Franciscu a všechny elektronické vychytávky, jaké si přáli. Ale všechno se změnilo ve chvíli, kdy jejich otec přišel o práci kvůli záhadné nehodě. Teď se musí celá rodina přestěhovat do starého viktoriánského domu, v němž kdysi žil okultní novelista Denver Kristoff. Do domu, který působí zároveň úžasně a děsivě.

Ve chvíli, kdy Walkerovým dojde, že jeden z jejich sousedů s nimi má své plány, ocitnou se v divokém pralese daleko na samém konci světa. Jejich rodiče? Pryč. Jejich přátelé? Daleko. A jak to tak vypadá, nejsou tak úplně sami. Krvežízniví válečníci kontrolují prales, nadpřirození piráti kontrolují přilehlé moře a mocichtivá královna kontroluje zemi. Aby přežili, budou se muset být statečnější, než si kdy mysleli a bojovat proti nejtemnějšímu zlu. Klíč k rozřešení by mohl ležet v jejich vlastním spříznění s Kristoffovým proroctvím. Ale dřív, než se jim to podaří, dojde jim, že v nebezpečí není jen jejich rodina… ale rovnou celý svět.

Zdroj inromací a obrázků: Huffingtonpost.com

1 thought on “Proč napsal Chris Columbus knihu?

  1. Myanmar: Ano, kniha byla po vyde1ned brzy vyprodane1, ovšem už teď vyche1zed jejed dostik, tak jen bude třeba chvedli trvat, než se dostane do všech kamennfdch knihkupectved :)Pak snad jedině nějake9 e-shopy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge