KINO: Jack a obři

Filmy Filmy v kinech

4. dubna 2013 do domácích kin vtrhne moderní variace na pohádku o Jackovi a kouzelných fazolích. Nebude nouze o pořádnou dávku počítačové animace, nebezpečné obry i nějaké té občasné romantiky.

JACK A OBŘI

Jack 01Starověká válka znovu ožívá, když se mladému farmáři nevědomky podaří otevřít bránu mezi naším světem a hrůzostrašnou rasou obrů.

Zuřivá válka započne na Zemi poprvé po dlouhých staletích. Obři se snaží znovu obsadit zemi, kterou v dobách minulých ztratili. Tím začíná Jackova životní bitva.

Jde do boje s obry, aby je zastavil. V boji o království a jeho lid, o lásku k odvážné princezně, se setká Jack tváří v tvář s nezastavitelnými válečníky, o kterých si myslel, že existují pouze v legendách, přičemž sám dostane šanci stát se legendou. (CSFD.cz)

Vývoj filmu začal už roku 2009, kdy se režisérské stoličky chopil D. J. Caruso, toho pak v srpnu vyměnil Bryan Singer a najal Christophera McQuarrieho, aby předělal scénář. První výběr herců začal v roce 2011, v dubnu se vybraly lokace pro natáčení v Anglii: Somerset, Gloucestershire a Norfolk. Při natáčení ovšem tvůrci narazili na problém. V Anglii bylo příliš slunečno, proto se muselo čekat na horší počasí, protože království Cloister i Bantua měla být mokrá a deštivá.

Při natáčení se používala technika Simul-cam, která pomohla přidání obrů do obrazu tak, aby vše působilo přirozeně. Scény, kdy herci šplhají v plné zbroji po fazolových stoncích, byly natáčeny na horolezecké stěně. Herci tak museli projít tvrdou přípravou. Původně byla premiéra filmu stanovena na rok 2012, ale kvůli dodatečnému přidání efektů byla posunuta na rok 2013.

 

Zdroj informací a obrázků: IMDB.com, CSFD.cz, WarnerBros.com, Wikipedia.org

1 thought on “KINO: Jack a obři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge