KNIŽNÍ RECENZE: Thoughtless

Knihy Knižní recenze

Ze tří prozatím přečtených new adult knih bych tuhle jedinou označila jako „příběh ze života“. Romantické, v druhé půlce až melodramatické. Dopadlo to přesně tak, jak jsem předpokládala. Jen ta cesta k tomu byla dlouhá, trnitá a… vlastně krásná.

ThoughtlessAutor: S.C. Stephens
Série: Thoughtless
Díl: první
Počet stran: 530 (ebook, brožovaná vazba)
Datum vydání: 11.6.2011
Žánr: new adult
Věková hranice: 18+

Jsou tomu dva roky, co se Kiera zamilovala do Dennyho. Milujícího, oddaného, pracovitého, chápajícího muže, který by jí snesl modré z nebe. A když Denny dostane nabídku pracovat v Seattlu, Kiera neváhá, odchází od rodičů, opouští školu a přestěhuje se s Dennym do Seattlu do domu k jeho kamarádovi, nastoupí na zdejší univerzitu a najde si práci servírky. A je šťastná.

Jenže pak Denny dostane další nabídku, co se neodmítá. Nabídku, která by Kieru odloučila od Dennyho na dlouhé dva roky. Kiera už tak dost těžce snáší odloučení díky Dennyho pracovnímu postupu. Zhroutí se, oznámí Dennymu, že je konec, a poté, co dohlédne na dno lahve od tequily, se ráno probudí v posteli svého spolubydlícího a Dennyho kamaráda, Kellana. Jenže Denny zahodil lukrativní nabídku a vrací se, jen aby byl se svou přítelkyní. Od té chvíle nic není jako dřív.

Dalo by se říct, že děj se dá rozdělit na tři části – přátelství, aféru a melodramatično. V druhé a třetí jsem měla chuť Kieru kolikrát profackovat za její sobeckost. Za to, jak si pohrávala s oběma muži, protože se nemohla rozhodnout, protože chtěla oba – jistotu i vášeň. Denny je kluk do nepohody. Pracovitý, oddaný, ideální přítel, s nímž by si jakákoli holčina dokázala představit svou budoucnost. A Kellan zase pohledný zpěvák místní kapely, až donedávna děvkař první kategorie, přesto kamarád do deště, co nedokáže či nechce odolat přitažlivosti kamarádovy přítelkyně.

Toughtless je příběh, jaký v tuto chvíli mohou prožívat stovky či tisíce dívek po celém světě. Příběh dívky, která udělala chybu, přesto si nemůže pomoct, nemůže odolat a neudělat to znovu. Vlastně je to příběh, jaký všichni známe. Příběh nevěry, milostného trojúhelníku, hledání sebe sama a hledání štěstí.

Postavy jsou sympatické, různorodé, věrohodné, jednající přesně podle charakteru, jaký jim autorka vnuknula. Jen ten Kellan byl na mě v některých okamžicích až příliš melodramatický, ačkoli na konci se (ještě melodramatičtěji) vysvětlí, proč celou dobu jednal, jak jednal.

Pravdou je, že konec mi přišel velmi přitažený za vlasy, příliš teatrální, ale víte co, ono to fungovalo. Tam, kde jsem si u Wait for You ze všeho toho klišé chtěla rvát vlasy, tady to klišé fungovalo. Přesně pasovalo do scén, a přestože jsem měla pocit „tohle jsem viděla už tolikrát“, pořád jsem musela číst dál, abych zjistila, jestli jsem to správně odhadla a jak se postavy zachovají.

Moc příjemný příběh, který ve mně nezanechal nijak hluboký dojem. Možná proto, jak realisticky romantický byl. Svižně napsaná oddychová romantika, co otevřete, nahlédnete do života, jaký mohou vést právě v tuto chvíli tisíce dívek, a zavřete až na poslední stránce.

Zdroj obrázků: GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge