Havraní tetralogie Maggie Stiefvater

Knihy Představujeme

Maggie Stiefvater se výrazněji do paměti čtenářů zapsala díky své emotivní trilogii Vlci z Mercy Falls. V češtině vyšla také její vílí série. Prvních dvou dílů jsme se již dočkali, třetí by měl vyjít v zahraničí v příštím roce. Jenže to není všechno, co autorka skrývá v rukávu.

The Raven CycleAutorka už v roce 2011 přišla s knihou The Scorpio Races, která se u čtenářů dočkala velkého ohlasu. Naléhali na ni, aby napsala ještě něco podobného, jako byli její vlci, a proto v minulém roce jejich přání vyslyšela a přišla rovnou s plánovanou tetralogií The Raven Cycle. Příběh vypráví osudy čtyř hlavních hrdinů, kteří se musí postavit nevyhnutelnosti smrti a pravé povaze lásky, jaká nebyla nikdy dříve spatřena.

Každý rok stojí Blue Sargent vedle své matky jasnovidky a čeká na její vizi. Tentokrát z temnoty přijde postava chlapce a přímo na ni promluví. Blue její matka už od mala při každé příležitosti nezapomene připomenout, že jednou způsobí smrt své lásky. Jenže Blue si nikdy nemyslela, že by k tomu vůbec mohlo dojít. Ale pak se na scéně objeví Raven Boys (Havraní Kluci) a Blue si už není jistá vůbec ničím.

Později zjistí, že jméno chlapce z temnoty je Gansey a že jde o jednoho bohatého studenta z Aglionby, místní privátní školy. Blue se od chlapců z Aglionby drží co nejdál to jenom jde. Raven Boys totiž přinášejí jenom problémy. Blue to ovšem ke Ganseymu nezadržitelně táhne způsobem, jaký si není schopna vysvětlit. Vypadá to, že on má vše, co si jen může přát –  rodinné peníze, dobrý vzhled, oddané přátele – ale je v něm mnohem víc, než se zdá. Je na stopě něčeho, co zahrnuje další tři Raven Boys: Adama, studenta na stipendiu, který nesnáší všechny ty výsady okolo sebe; Ronana, divokou duši, co se pohybuje od hněvu k zoufalství a Noaha, mlčenlivého pozorovatele, jenž si všímá mnoha věcí, ale mluví jen málo.

Druhý díl série, The Dream Thieves, by měl vyjít 17. září tohoto roku. Třetí je pak naplánován na rok poté a poslední na rok 2015. Prozatím je série hodnocená lépe než Vlci z Mercy Falls. U těch byla odkoupena práva na zfilmování, leč o dalších krocích se zatím mlčí. Nejspíš produkce trpělivě vyčkává na nejvhodnější dobu.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge