Dcera kostí a dýmu má scénáristu

Filmy Knihy Novinky

Na začátku ledna jsme vás informovaly o tom, že filmová adaptace young adult knihy odehrávající se mimo jiné také v Praze má svého producenta. Nyní se produkce filmu posunula zase o kus dál, jelikož získala i svého scénáristu.

Stuart_BeattiePodle posledních zpráv se scénáře chopí Stuart Beattie, jehož scénáristickou tvorbu můžeme znát z filmů jako 30 dní dlouhá noc, Collateral, G. I. Joe či Austrálie.

Autorka knižní předlohy, Laini Taylor, o něm říká: „Jsem nadšená z toho, že Stuart Beattie si vezme na starost adaptaci Dcery kostí a dýmu, je fantastické ponořit se do světa knihy spolu se scénáristou takového vhledu a zkušeností. Kromě Stuarta, Joe Rotha a Universal Pictures, máme úžasný tým a já se nemůžu dočkat, až uvidím, jak se mé postavy dostávají na filmové plátno.

Dcera kostí a dýmu je první díl trilogie, který vypráví o dívce, jejíž modré vlasy, záhadná tetování a schopnost hovořit několika jazyky je na ní tím nejméně podezřelým. Filmová práva ke knize byla zakoupena už poměrně dávno, produkce se ujal Joe Roth. Ten má v současné době co dělat s úspěchem filmu Mocný vládce Oz.

Zdroj informací: MTV.com, Egmont.cz, Wikipedia.org

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge