Castingové novinky u Divergence

Filmy

Filmová adaptace knihy Divergence od Veroniky Roth pomalu získává své hlavní tváře. Komu svěřili producenti některé z důležitých rolí?

Ohledně obsazení filmu nebylo doposud moc známo. Jistotu měla pouze Shailene Woodley, která získala roli Beatrice „Tris“ Prior. Další herečkou, o níž se v souvislosti s filmem mluvilo, je Kate Winslet. O její roli se však stále spekuluje. Ve hře jsou tak například role matky Tris a Caleba nebo vůdkyně Sečtělých Jeanine Matthews.

Maggie Q, Zoe Kravitz, Ansel ElgortRoli neohrožené Tori, jenž Tris provede rozřazovací zkouškou, ztvární Maggie Q. Ta se proslavila hlavní rolí v seriálu Nikita, ve Smrtonosné pasti 4 si zahrála po boku Bruce Willise.

Další z frakce Neohrožených je Christina, kterou producenti našli v dceři Lennyho Kravitze, Zoë Kravitz. Tu si možná pamatujete z filmu X-Men: První třída.

Naopak roli Caleba získal filmový nováček, Ansel Elgort. Letos se například letos objeví v adaptaci Kingovy Carrie.

Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.

Knihy Divergence i Rezistence u nás vydalo v loňském roce nakladatelství CooBoo, třetí díl vyjde v USA v říjnu 2013. Premiéra filmu byla stanovena na 21. března 2014.

Zdroje informací a obrázků: HollywoodReporter.com, IMDb.com, CooBoo.cz

1 thought on “Castingové novinky u Divergence

  1. Maggie i Zoë se mi zamlouvají, ale upřímně, toho Ansela bych si představovala spíše na Willa, ke Calebovi mi moc nesedne. Ale hádám, že podle fotky stěží poznám, jak se té jeho role ujme. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge