AMC volí The Terror

Seriály

Americká kabelová stanice AMC doplní svou seriálovou nabídku – The Walking Dead, Breaking Bad, Mad Men či The Killing – o novinku v podobě adaptace knihy Dana Simmonse.

The Terror je seriál založený na stejnojmenné knižní předloze z pera Dana Simmonse vydané v roce 2007. Knihu v českém překladu Pavla Medka vydalo nakladatelství BB/art.

TerorAnotace knihy: Zatím poslední kniha Dana Simmonse, Terror, je ve všech smyslech toho slova „mrazivý“ horor, vycházející z historických událostí. Simmons jako kulisu svého příběhu použil výpravu sira Franklina, která se roku 1845 vydala hledat tzv. „severozápadní cestu“ a jejíž osud je dodnes zahalen tajemstvím a je předmětem mnoha odborných i laických spekulací.

V pestrém kaleidoskopu, proloženém četnými retrospektivními pasážemi, sledujeme osudy námořníků, kteří uvázli v ledové arktické pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby a pronásleduje je tajemný a nelítostný netvor. Výprava se postupně mění v zoufalý boj o přežití.

O produkci seriálu se postarají společnosti Management 360 a Scott Free Productions. Celý projekt se zatím nachází ve fázi předpřípravy a na televizní obrazovky by se měl pravděpodobně dostat v příštím roce.

Zdroje informací a obrázků: serialzone.cz, BBart.cz, IMDb.com, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge