Vikingové na History Channel

Knihy Seriály

Nemůžete se dočkat Game of Thrones, jejíž třetí řada má premiéru 31. března 2013? History Channel nám poněkud nezvykle přináší nový seriál Vikingové. První díl této historické ságy o Vikinzích v dobách temného středověku má premiéru v neděli 3. března.

Vikings-History-Channel-Serie-16Hlavní postavou je mladý farmář Ragnar (Travis Fimmel), který je frustrován a poněkud znuděn životem pod vedením jeho vládce Haraldsona (Gabriel Byrne), jenž neustále posílá své muže dále na východ do baltské oblasti a Ruska. Ty jsou ovšem stejně chudé jako oni sami. Ragnar se tak vzepře svému pánovi a rozhodne se uskutečnit svůj sen – vydat se na západ přes oceán.

Pro všechny milovníky historických seriálů a Vikingů to jistě bude zajímavá podívaná. Otázkou je, nakolik se History Channel při tvorbě tohoto seriálu rozhodl držet oné historie a zda nám nabídne autentický náhled na život Vikingů. Anebo to bude spíše vizuální podívaná, která si bude hrát podle svých vlastních pravidel.

 

 

 

 

hatfields-and-mccoys-history-channel-miniseriesU televizní stanice, která se zaměřuje na tvorbu dokumentů o historii, je poněkud překvapující, že se rozhodla natočit vlastní seriál. Ale Vikingové nebudou pro History Channel první seriálový počin. Již minulý podzim natočila historickou 3-dílnou minisérii Hatfields & McCoys. Příběh je zaměřen na dva dlouholeté přátele „Devil Anse“ Hatfielda v podání Kevina Costnera a Randalla McCoye, jehož si zahrál Bill Paxton. Snad kromě Jenny Malone se zde neobjevilo žádné další velké jméno.

Celý děj je zasazen do drsného venkova na pomezí Východní Virginie a Kentucky, kdy se mezi dvěma válečnými veterány vyhrotí spor do neskutečných proporcí. Jak už to tak v Americe bývá, vydělat se dá na všem, tudíž příběh, v němž se dvě rodiny navzájem vraždí, je dnes na mnoha místech populární atrakcí. A aby toho nebylo málo, NBC se rozhodlo natočit pilotní díl k seriálu, který se bude věnovat oběma rodinám a jejím sporům v současném Pittsburghu.

Zdroj informací a obrázků: History.com, HistoryChannel.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge