Starz vypustilo první ukázku k White Queen

Seriály

Americká televizní stanice Starz svým Spartakem udělala díru do seriálové zábavy. Momentálně běží nejspíš poslední řada a tak se snaží na úspěch seriálu navázat něčím podobným. Volba tak padla na dramatizaci života Richarda III.

Starz si nemohlo vybrat lepší moment na to, aby vypustilo ven zprávu o seriálu zabývající se Válkou růží. Před pár měsíci se totiž archeologům podařilo nalézt a potvrdit pravost ostatků slavného Richarda III. Už dříve se objevily zprávy o tom, že si televizní stanice objednala desetidílné drama na motivy historické trilogie z pera Philippy Gregory, Cousins‘ War: Bílá královna, Červená královna a Vévodkyně Lucemburská.

Seriál ponese název White Queen a zaměří se na období prozatímní vlády Richardova bratra, Edwarda IV. Sleduje osudy žen uvnitř machinací okolo královského trůnu ke konci Války růží v průběhu 15. století. Jsou snad nejbezohlednější hráči historie a nezastaví se před ničím, jen aby dosáhly svého a pomohly tak těm, které milují. White Queen bude vyprávěna napříč třemi příběhy žen – Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort a Anne Neville – které stojí v pozadí a tahají za nitky.

Starz sérii produkuje ve spolupráci s BBC. Můžeme se tak těšit na herce jako jsou Aneurin Barnard, Max Irons, David Oakes, Janet McTeer, James Frain, Rebecca Ferguson, Amanda Hale, Faye Marsay, Ben Lamb, Tom McKay a Eleanor Tomlinson.

Zdroj informací i obrázku: TheHollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge