SERIÁLOBRANÍ: The Carrie Diaries

Seriálobraní Seriály

Americká televizní stanice The CW opět přišla se seriálem na motivy knižné série, tentokrát se ovšem pokusila navázat na staršího a mnohem úspěšnějšího seriálu ze stejného univerza. Tedy na Sex ve městě.

The Carrie Diaries

Podle knižní série: Denníky Carrie. B ~ Candance Bushnell

O seriálu: Píše se rok 1984 a život 16-ti leté Carrie Bradshaw není zrovna jednoduchý. Po smrti jejich matky je její mladší sestra Dorritt (Stefania Owen) čím dál tím více neovladatelná a jejich otec Tom (Matt Letscher) sotva zvládá břemeno zodpovědnosti, kterým je povinnost vychovávat dvě dospívající bez jakékoliv pomoci.

Náročné chvíle Carrie zpříjemňují přátelé: sladká a usilovná Mouse (Ellen Wong), sarkastická a sebejistá Maggie (Katie Findlay) a citlivý Walt (Brendan Dooling). Život na předmětí Connecitucu je však příliš jednotvárný na to, aby dokázal Carrie odpoutat od každodenních starostí. Jejím jediným snem je dostat se z města pryč a to i ve chvíli, kdy se ve škole objeví nový student Sebastian (Austin Butler), který svým vzhledem i způsobem chování ihned upoutá její pozornost a do ospalého města přinese trochu života.

Když Tom nabídne Carrie místo stážistky v právnické firmě na Manhattanu, Carrie neváhá a souhlasí. Světla a pozlátko New Yorku jí otevřou oči a změní pohled na svět. Zdrojem inspirace se jí stane Larissa (Freema Agyeman, stylová redaktorka magazínu Interview, která stojí v centru jedinečné kultury a setkává se se zajímavými osobami. Ačkoliv mají rodina a kamarádi v Carriine srdci první místo, Manhattan je její láska na první pohled. (CSFD.cz)


S rozšiřující oblibou žánru young adult se i Candace Bushnell rozhodla trochu oživit svůj svět žen, které toho ví hodně o sexu a nebojí se zeptat, a přihrála nám sérii o telecích létech hlavní hrdinky. A pochvalné recenze na sebe nenechaly dlouho čekat. Joel Ryan z Los Angeles Times nazval knihy „návykovým, geniálním příběhem o začátku“, nezapomněl také připomenou, že i v těchto knihách se mluví o sexu. Hollywood Crush přidalo svou troškou do mlýna „Příběh je výborný a doslova vás ke stránkám přilepí až do konce, ale co s vámi zůstane i po dočtení, jsou Carriiny myšlenky“.

V září 2011 televizní stanice The CW oficiálně oznámila, že z knih hodlá stvořit seriál. Projektu se ujali producenti Superdrbny (Gossip Girl), Josh Schwartz a Stephanie Savage. Scénáře se zhostila Amy B. Harris, která stojí také za scénářem Sexu ve městě. Role Carrie v seriálu pro dospívající připadla oblíbené AnněSophii Robb. Pilotní díl televize odvysílala 14. ledna 2013.

Oficiální stránky seriálu

Zrdoje informací a obrázků: CSFD.cz, Serialzone.cz, Wikipedia.org

1 thought on “SERIÁLOBRANÍ: The Carrie Diaries

  1. Anna Sophia Robb je úžasná herečka a seriál je skvelý hlavne kvôli nej 8) Pozerám ho aj keď som z tohto námetu videla len 1. film Sex v meste.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge