Prodloužení série o Kate Daniels

Knihy

Oblíbená urban fantasy Kate Daniels, za kterou stojí autorská dvojice Ilona Andrews, si po celém světě získala řadu fanoušků. Stala se oblíbenou také u nás a čtenáři se v letošním roce můžou těšit na pátý díl. Jenže autoři si připravili překvapení…

Magic RisesIlona s Gordonem minulé pondělí ohlásili skvělou zprávu pro všechny, kteří si bez knih o Kate a Curranovi nedokážou představit život. Tedy obrazně řečeno. Původně byla série naplánována na 7 dílů, autoři ovšem oznámili prodloužení až k desátému dílu. Je to rozhodnutí, nad kterým uvažovali dlouho a také jej dlouho drželi pod pokličkou.

Ke konečnému verdiktu je mimo jiné popostrčila slova jejich betareaderů. Ti totiž nechápali, jak se autorům podaří dokončit příběh Kate a Currana jen v sedmi dílech a Ilona s Gordonem jim dali za pravdu. Hlavně tedy po událostech, které se stanou v prozatím posledním šestém díle, Magic Rises. Toho se v zahraničí čtenáři dočkají 30. července.

Momentálě jsou autoři v procesu editace knihy a místo, aby stránek ubývalo, spíše jich přibývá. Nechtějí totiž nechat nic nedovysvětlené a neúplné. Měli bychom se dočkat i nějakého příběhu o Mahonovi, buď v samostném díle, anebo prostřednictvím původní série. Práce na zvláštní novele o Jimovi a Dali byla ukončena a předána dál.

Kromě toho mají už venku novelu o Andree. Celkově si pohrávají s myšlenkami na další novelky ke světu. Prozatím se ale všechno připravuje. Autoři by rádi přinesli alespoň jednu knihu o Kate ročně. Sedmý díl by měl vyjít příští léto a bude se zabývat přesně tím, co fanouškům slíbili – konfrontací mezi Kate a jejím otcem.

Zdroj informací a obrázků: Ilona-Andrews.com

2 thoughts on “Prodloužení série o Kate Daniels

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge