Novinky o filmu „Ender’s Game“

Filmy

V listopadu letošního roku se dočkáme filmového zpracování dystopického YA románu Enderova hra. Autorem série Ender’s Saga je Orson Scott Card. První díl spatřil světlo světa již v roce 1985, v českém překladu vyšel poprvé v roce 1994.

V blízké budoucnosti, nepřátelská mimozemská rasa zvaná Formics napadne Zemi. Nebýt legendárních hrdinských činů velitele Mezinárodní flotily Mazera Rackhama, vše by bylo ztraceno. V rámci přípravy na další útok trénuje vysoce vážený plukovník Hyrum Graff ve spolupráci s Mezinárodní armádou pouze ty nejlepší děti ve snaze najít příštího Mazera.

Ender Wiggin, plachý mladík vynikající ve strategii, je vyslán svou školou, aby se připojil k elitě. Po příjezdu do Battle School zvládne Ender snadno a rychle válečné hry, jejichž obtížnost stále stoupá. Vyslouží si tak respekt mezi svými vrstevníky. Graff brzy rozhodne, že právě Ender se stane příští velkou nadějí, což vede k jeho povýšení do Command School. V té jej bude trénovat samotný Rackham, aby mohl vést své spolubojovníky v epické bitvě, která určí budoucnost Země a zachrání lidskou rasu.

Film by měl být kombinací románů Ender’s Game a Ender’s Shadow, jejichž děje jsou paralelní. V hlavních rolích se představí Asa Butterfield (Ender Wiggin), Hailee Steinfeld (Petra Arkanian), Ben Kingsley (Mazer Rackham) nebo Harrison Ford (plukovník Graff).

Na internetu se objevily nové záběry z filmu i zpracování symbolů jednotlivých armád.

endersgame2 endersgame4 endersgame1 endersgame3

Z následujícího obrázku můžeme vyčíst, že jsou rekruti rozděleni do čtyř armád a jejich výsledky se zobrazují na výsledkové tabuli spolu s různými statistikami.

enders-game_810x539fl-enders-game_810x543

Zdroje informací a obrázků: Laser-books.cz, MovieHole.net, InsideMovies.EW.com

1 thought on “Novinky o filmu „Ender’s Game“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge