Nabitý rok Nicholase Houlta

Filmy

Třiadvacetiletý Angličan Nicholas Hoult momentálně dobývá kina jako zombík R ve filmu Warm Bodies.

Nicholas HoultNicholas není ve světě stříbrného plátna žádným nováčkem, před kamerou stanul poprvé v roce 1996. Jeho první velká role přišla v roce 2001, kdy si zahrál po boku Hugha Granta ve filmu Jak na věc (About A Boy), jehož předlohou byla kniha Nicka Horbyho.

V posledních letech dokázal, že nezůstane zapadlou dětskou hvězdičkou. Diváci jej mohli vidět v seriálu Skins či ve filmech Souboj titánů (2010) a X-Men: První třída (2011).

V letošním roce se do kin dostanou dva fantasy filmy, ve kterých hraje hlavní roli. Prvním je Warm Bodies, zombie film natočený podle knihy Isaaca Mariona. U nás vyšla předloha v nakladatelství Argo pod názvem Chutná těla. Na duben je pak ohlášena česká premiéra filmu Jack a obři (Jack the Giant Slayer).

Mimo to jej také čeká natáčení dalšího dílu série X-Men, kde hraje postavu Beasta – alias Hanka McCoye.

The Hollywood Reporter přinesl nedávno informaci, že se Hoult „upsal“ k natáčení filmu Birdsong podle stejnojmenného románu Sebastiana Faulkse. V dramatu z první světové války ztvární roli Stephena Wraysforda, 21-letého angličana, který se zamiluje do starší vdané ženy. Natáčení by mělo začít během letošního roku, premiéra je plánovaná na podzim 2014. Knihu Ptačí zpěv vydalo v roce 2008 nakladatelství BB/art.

Zdroje informací a obrázků: CinemaBlend.com, IMDb.com, TheHollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge