Melissa de la Cruz se vrhá na dystopii

Knihy

Jak to tak vypadá, dystopie pomalu – ale jistě – ovládají svět knih pro dospívající. Stejně jako tomu bylo po Stmívání u paranormálních knih, dystopie momentálně zažívají boom díky úspěchu Hunger Ganes.

frozenAutorka oblíbené netradiční upíří série, Melissa de la Cruz, se rozhodla společně se svým manželem Michaelem Johnstonem na knižní trh přijít s dystopickou tirlogií Heart of Dread. První díl nese název Frozen a nedávno spatřila světlo světa také obálka. A jak už to tak u těch zahraničních nakladatelů bývá, na obálce se pěkně vyřádili a rozhodně čtenáře svým pojetím zaujme.

Série se má zaměřovat na šestnáctiletou Nat, co se v New Vegas věnuje blackjacku a v nejbližší době jej hodlá opustit. Slyšela totiž zvěsti o „Modré“, místě podobnému ráji, které může i nemusí existovat, ale především místě, v němž může uniknout své minulosti. Jediná možnost, jak se tam dostat, je přidat se ke skupině žoldáků vedených klukem, jemuž nikdo neřekne jinak než West. Může jim ale věřit?

Ocitáme se v budocnosti, 111 let po Katastrofické Havárii, která vyhladila 99% lidské populace a zanechala Zemi pod nánosem ledu. Svět plný rozumu, matematiky a vědy je pryč a na ledovém povrchu se rodí nová civilizace, svět plný magie, chaosu, čarodějů a zaklínačů. Frozen by se na pulty zahraničních knihkupectví mělo dostat na jaře 2013.

S knihami Melissy de la Cruz jste se již mohli setkat u nás. U nakladatelství BB/art vychází její upířina Modrá krev, i čarodějný spin-off Čarodějky z East Endu. V průběhu letošního roku bychom se měli dočkat čtvrtého dílu Modré krve.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Goodreads.com

1 thought on “Melissa de la Cruz se vrhá na dystopii

  1. Nevyzerá to zle, ale dystópia kombinovaná z čarodejníkmi? To zaváňa fantasy. Buď sa človek drží jedného alebo druhého, ešte sa mi nestalo, žeby som čítala o takejto kombinácii. Neviem či to nebude skôr na škodu. Ja mám rada aj dystópie aj fantasy, ale skombinovať to, neviem…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge