Film ‚The Book Thief‘: Kdo ztvární hlavní role?

Filmy

Připravované drama z období druhé světové války režírované Brianem Percivalem právě prochází fází předprodukce, takže už známe některá jména těch, kteří si ve filmu zahrají.

Do hlavních rolí adaptace bestselleru Markuse ZusakaZlodějka knih“ byli obsazeni Geoffrey Rush a Emily Watson, kteří nejsou ve filmovém šoubyznysu žádnými nováčky. Titulní role Liesel Memingerové se pak ujme mladá kanaďanka Sophie Nélisse. Ta už má nějaké zkušenosti s herectvím z francouzsky mluveného filmu Monsieur Lazhar.

Zlodějka knih se točí okolo Liesel, mladé odvážné dívky v péči náhradních rodičů (Rush a Watson), kteří pod schody ukrývají židovského uprchlíka. Liesel se stává svědkem hrůz nacistického Německa, začne sbírat tlusté knihy a učí se číst. 

Brian Percival má na svém režisérském „kontě“ převážně televizní filmy a seriály, známým se stal právě díky práci na seriálu Downtown Abbey. Producentka Karen Rosenfelt se podílela na filmech Marley a já, Ďábel nosí Pradu či sériích Stmívání a Percy Jackson. O kostýmy se pak postará polská designérka Anna B. Shepard, která již díky své práci získala dvě nominace na Oscara – za Schindlerův seznam (1993) a Pianistu (2003).

Natáčení bude probíhat v Berlíně, premiéra je pak stanovena na leden 2014.

Zdroje informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, imdb.com, GoodReads

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge