Stephenie Meyer se vrhla na produkci

Filmy

Málokdo byl ušetřen byť malé zmínce o Stmívání či o jeho autorce, Stephenie Meyer. Její upíří sága si už své ano na filmovém plátně řekla a i když se v průběhu tohoho toku dočkáme i filmového Hostitele, spisovatelka rozhodně neusíná na vavřínech. Tentokrát ovšem přichází s něčím odlišným.

Shannon HaleNěkteří z nás jistě mají stále v živé paměti poslední filmovou adaptaci oblíbeného románu Jane Austen, Pýchu a předsudek, s Keirou Knightley v hlavní roli. Větší fanoušci možná znají také minisérii BBC s Colin Firthem jako uhrančivým panem Darcym. Tentokrát na to půjdeme trochu z jiné strany. Stephenie Meyer totiž stojí za produkcí filmové verze knihy své přítelkyně, Shannon Hale. Austenland si svou premiéru odbyl 19. ledna 2013 na filmovém festivalu Sundance.

Novela byla napsána v roce 2007 a sleduje příběh Jane Hayes, která utratí své celoživotní úspory za výlet do resortu ve stylu Jane Austen, kde se o ženy starají moderní „Darcyové“. Jane je totiž přímo fanatickou fanynkou Pýchy a předsudku a zoufale svého pana Darcyho hledá. Hlavně aby byl co nejvíc podobný Colinu Firthovi.

SamStephenie Meyera Meyer o knize a filmu říká: „S fanatickými fanoušky mám zkušenosti z první ruky, vášniví lidé, kteří opravdu touží být součástí onoho světa, žít v něm. Viděla jsem tetování, co mě k smrti děsí. Chápete, tyhle věci máte už napořád. A to není vtip. Někteří lidé dokážou vzít lásku daleko za zrádné a nemožné hranice. Myslím, že je hezké sledovat, jak na to sama Jane přijde, protože si uvědomí, že už je toho možná až moc.

Scénář k filmu napsala Hale a režie se chopila Jerusha Hess. Ta se proslavila spolurežií filmu Napoleon Dynamite (2004). Hess a Meyer se setkaly díky společné přítelkyni, Hale. Meyer četla Austenland dříve, než byl román vůbec vydán, a společně s Hale žertovaly o tom, že si pořídí kameru, vydají se do Anglie a tam film natočí. Hale později potkala Hess díky jinému filmovému projektu a mezi řečí se zmínila o jejich snu. Hess pak román přečetla a prohlásila: „Ne, tenhle je můj. Udělejme to.“ V hlavních rolích se představí Keri Russell, JJ Feild, Jennifer Coolidge, Bret McKenzie, Georgia King a Jane Seymour. Doufejme, že se film nějak dostane i k nám.

Zdroj informací a obrázků: Ottawacitizen.com, MTV.com

1 thought on “Stephenie Meyer se vrhla na produkci

  1. zní to trošku zvláštně.. jsem na to zvědavá, ale trochu se bojím co z toho vznikne.. =)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge