Legenda zamíří do kin

Filmy Knihy Novinky

Filmová studia větří a pomalu kupují jedna filmová práva za druhým. Nevyhnulo se to ani dystopickému bestselleru Legenda. Knihy se v češtině dočkáme už v březnu a to u nakladatelství CooBoo.

Wyck GodfreyUž v červnu loňského roku na internet prosákla informace o tom, že filmová práva ukořistili producenti z Temple Hill. Ti mají za sebou například megaúspěšnou ságu Stmívání. Producent Wyck Godfrey o knize říká: „Legenda je pro mě kniha, kterou ještě mnoho lidí neobjevilo. Je to fenomenální příběh z pera Marie Lu. Zrovna jsme dostali první nástřel scénáře  a já si myslím, že je úžasný. A druhý díl, Prodigy, který mi autorka ukázala, nás odrazí úplně jiným směrem, což je hodně zajímavé.“ Wyck se nechal slyšet, že jakmile dají lidé z CBS Films scénáři zelenou, můžou se začít vybírat herci.

Jestli se tvůrci obrátí k nějakým známým hereckým tvářím ale není jasné. „Zvláštní věc na Legendě je, že si hlavní hrdiny představuju spíš ke dvacítce, protože se chovají velice vyspěle. Což je vzhledem k podobě světa pochopitelné.“ pokračuje Wyck. Producenti by se rádi drželi předlohy co možná nejvíce.  CBS Films by rádo film vidělo co nejdříve. Momentálně se hledá vhodný režisér, i když se jednu dobu říkalo, že by se na režisérskou stoličku mohl usadit Jonathan Levine. Jeho Warm Bodies letos míří do kin a sám režisér tvrdí, že by si od natáčení young adult filmů rád dal na chvíli pauzu.

Tvůrci si jsou také vědomi dystopického boomu – přece jen se letos dočkáme druhého dílu Hunger Games. Legendu ovšem vidí spíš jako úpadek společnosti, Los Angeles budoucnosti. Je to konkrétnější, reálnější a chtějí někoho, kdo by takto dokázal filmový svět vystavět.

Příběh se zaměřuje na dva stejně staré hrdiny, June a Daye, kteří vyrůstali na opačných stranách společenského žebříčku, ale shodou okolností se střetnou. Tedy, June se vydá vypátrat a dostat Daye, protože zabil jejího bratra. A tak se nejlepší kadet Republiky zaplete s nejlepším zločincem Republiky a jaký to bude mít nakonec výsledek si ani jeden z nich nepředstavoval.

Zdroje informací a obrázků: MTV.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge