Kody Keplinger má v plánu příběhy vedlejších postav

Knihy Novinky

Mezi zahraničními autory začíná být nepsaným pravidlem, že chtějí svým fanouškům udělat radost a ke svým knihám postupně vydávají zvláštní extra bonusové příběhy, teď se k tomu chystá také oblíbená autorka knih pro dospívající, Kody Keplinger.

Kody Keplinger se do paměti čtenářů zapsala svou debutovou knihou The DUFF, kterou napsala už na střední škole. Bylo jí sedmnáct let. Nápad na knihu přišel při rozhovoru s přáteli ve šolní jídelně, kdy se jí kamarádka svěřila s tím, že předešlou noc slyšela jednoho kluka o jisté dívce prohlásit, že je tzv. „DUFF – Designated Ugly Fat Friend“ (určená ošklivá tlustá kamarádka). To ji současně pobavilo, znechutilo a zaujalo. Načež začala sama uvažovat, jestli není sama DUFF. Tak vznikl příběh o cynické, sarkistické a drsňácké Biance, kterou tak nazve místní holkař Wesley Rush.

Po The DUFF následovaly knihy Shut Out a A Midsummer’s Nightmare. Kody se ve všech svých knihách zabývá důležitými otázkami dospívání. Nebojí se otevřeně říct, co má na srdci a ani její postavy nejsou úplně černobílé. Každá z jejích hrdinek musí řešit důležitý životní problém, ať už jde o rozvod rodičů, první sex nebo novou rodinu. I když náměty vypadají poměrně nezajímavě, Kody dokáže čtenáře do svých příběhu vtáhnout a nechat ho prožívat všechny vzlety i pády. A rozhodně se nebojí používat ostřejší slovník dospívajících. Její knihy kromě silných momentů nepostrádají ani notnou dávku vtipu či nějaké té romantiky.

Nedávno se na svém oficiálním blogu nechala slyšet, že ačkoliv její zatím poslední kniha, Goldfish, o níž toho zatím víme jen tolik, že má jít o příběh dívky, která se pokusila spáchat sebevraždu, vyjde až v roce 2014, na jaro 2013 má v plánu vydat v ebooku příběhy vedlejších postav. Půjde o tři krátké příběhy: Casey z The DUFF, Bailey z A Midsummer’s Nightmare a Julie z Goldfish. Každý z příběhů by měl být dlouhý na 5 až 6 kapitol. Kolekce ovšem ještě nemá jméno ani obálku, zatím se tedy musí fanoušci spokojit s pouhým lákadlem.

Kody Keplinger má poměrně slušně rozjetou spisovatelskou dráhu. U The DUFF byla dokonce prodána filmová práva Vast Entertainment and Wonderland (mají na kontě seriál The OC), za produkcí a režií by měl stát McG (The OC, Nikita, Chuck, Supernatural). Zatím je ovšem vše v plenkách. Pokud se kniha dostane až k samotné filmové produkci, určitě vás o tom informujeme.

Zdroj informací a obálek: Kodykeplinger.com, Kodymekellkeplinger.blogspot.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge