Filmová adaptace Dcery kostí a dýmu má producenta

Novinky

Myslím, že se do příštích let rozhodně máme na co těšit. Jakoby se filmová studia předháněla v tom, kdo dřív ukořistí filmová práva na nějaký knižní bestseller z žánru pro dospívající čtenáře. Vypadá to, že filmová podoba Stmívání rozpoutala hotovou lavinu. Štafetu se snaží přebrat takové filmy jako Hunger Games, Nástroje smrti nebo Nádherné bytosti. Můžete se spolehnout na to, že vás o všech plánovaných filmových adaptacích budeme průběžně informovat…

Joe RothAmerické Universal Pictures 18. prosince 2012 ohlásilo jméno producenta filmové podoby knihy Laini Taylor Dcera kostí a dýmu. Jde o Joe Rotha, který stojí za filmy jako Sněhurka a lovec či poslední verze Alenky v říši divů. Stojí také za přicházejícím filmem Mocný vládce Oz, kterého se v českých i slovenských kinech dočkáme v březnu 2013. Vypadá to, že se Joe k Dceře kostí a dýmu docela hodí. O knize prohlásil: „V Dceři kostí a dýmu Taylor mistrovsky vypráví příběh identity a osudu, která čtenáře přivítá do fantastického světa s unikátní mytologií. Je to něco naprosto odlišného od toho, co jsme dosud mohli vidět a já se těším, až tyto fascinující charaktery přivedu na filmové plátno.

Dcera kostí a dýmuKarou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou.

Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne… (Knižní klub)

Kniha byla prodána do 32 zemí, dorazila také do Česka a Slovenska. Umístila se v top desítce  nejprodávanějších teen knih pro rok 2011. Byla také v roce 2012 zvolena jako vítěz Audie Award pro nejlepší fantasy audioknihu.

Sama autorka, Laini Taylor, o své knize říká: „Mým cílem je napsat takové příběhy, u nichž budou mít čtenáři pocit, že si do knihy můžou přímo vlézt a žít tam, čímž jim doufám umožňuji, aby zapomněli na svět okolo. Je to opravdu úžasné vědět, že se Universal postará o to, aby převedli můj svět do filmu a dají mu tak druhý život.“ Druhý díl série, Days of Blood & Starlight, v zahraničí vyšel v minulém roce. Poslední díl trilogie by měl světlo světa spatřit v dubnu 2014.

Podaří se producentovi vybrat dobrý tým? Dočkáme se filmu, o kterém si budou vyprávět i generace po nás? Těžko říct. Pravděpodobně ne. Ale i tak se můžeme těšit na něco nového.

Zdroje informací a obrázků: Movies.ie, Welovethisbook.com, Laini Taylor, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge