Anna krví oděná míří do Hollywoodu

Filmy

Vypadá to, že Meyer nikdy nespí. Její upíří sága byla víceméně úspěšná, plánuje dvě knižní pokračování Hostitele a produkovala Austenland. Ale to nestačí. Teď si na mušku vzala také jednu z nejúspěšnějších hororových knih pro dospívající…

Kendare BlakeUž je to tak. Podle LA Times Stephenie Meyer před časem ukořistila filmová práva ke knize Kendare Blake o vraždící duši v šatech potřísněných krví. Kniha se v českém překladu objevila 23. ledna a nakladatelství Baronet plánuje její pokračování vydat už tento rok v květnu.

Příběh sleduje osud dospívajícího kluka jménem Cas, co převzal rodinný byznys a zbavuje svět nebezpečných duchů. Jeho práce jej zavede přímo k Anně, dívce, která byla v roce 1958 brutálně zavražděna a která je nyní děsivým přízrakem malého městečka. Ničí život neušetří a ve svých vraždách si obzvlášť libuje.

Kniha byla v zahraničí vydána minulé léto a sklidila velké množství pochvalných recenzí. Je zároveň skvělým materiálem pro převedení na filmové plátno. Proto se není čemu divit, že po ní Meyer spolu s Fickle Fish skočilo. Kdo bude stát za scénářem se zatím neví, Meyer to ovšem nebude. Té vystačí jen stolička produkční. Vše se ovšem začíná hýbat kupředu a vypadá to, že o filmu budeme slýchat často. Těžko říct, jestli filmové zpracování dokáže oslovit upíří fanoušky.

Pokud ovšem film získá správnou kombinaci herců a kvalitního režiséra, můžeme se těšit na pěkně hororový příběh. Doufejme, že se v kině budeme bát duchů a ne samotného zpracování. Austenland na filmovém festivalu Sundance prozatím boduje, takže to i s Annou vypadá poměrně nadějně. Uvidíme, na co se Meyer vrhne příště. Produkce se jí zjevně zalíbila.

Zdroj informací a obrázků: KendareBlake.com, MTV.com, LATimes.com

1 thought on “Anna krví oděná míří do Hollywoodu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge