Vampýrská akademie o krůček blíž k filmovému plátnu

Novinky

Všichni fanoušci Vampýrské akademie z pera Richelle Mead nejspíš můžou jásat. O zfilmování této úspěšné upírské série, kterou mají rádi čtenáři po celém světě, se mluví už od roku 2010, kdy byla filmová práva prodána Preger Entertainment. Od té doby, jako by se po filmování slehla zem. Vše ovšem začíná nabírat ty správné obrátky právě teď…

vampire academyPodle oficiální FB stránky série – a také podle všech zahraničních médií – je scénář k filmu konečně dopsán. Chopil se jej Daniel Waters. „Dan napsal pro Vampýrskou akademii brilantní scénář,“ řekl producer Don Murphy. „Chytlavý a vtipný, chytrý a opravdu skvělé čtení – bude z toho úžasný film.“ Waters je známý svými scénáři pro Batman se vrací, Hudson Hawk a Demolition Man. Nejvíce chválený je ovšem za scénář k Smrtící atrakci. Ve filmu zazářili Winona Ryder, Christian Slater i Shannen Doherty.

O pár dní později se objevila zpráva o režisérovi filmu, který je shodou okolností Danielův bratr, Mark Waters. Ten má na kontě například Protivné sprosté holky, Mezi námi děvčaty, Bejvalek se nezbavíš, Pan Popper a jeho tučňáci, ale také Kronika rodu Spiderwicků. Americká média své čtenáře upozorňují na to, že Vampýrská akademie má se Stmíváním společné tak akorát upíry. Což je samozřejmě pravda. Můžete se těšit na zajímavě vybudovaný svět Morojů, Dhampýrů a Strigojů, kteří se od světa lidí distancují, přitom jsou jejich součástí. Připravte se na žhavé scény, otravné holky a kupu akce. Vampýrská akademie je dospělejší, emocionálnější a mnohem víc vzrušující.

Vampýrská akademieMorojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.

Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství… (Domino)

dimitriJe jen otázkou času, kdy začne samotný casting do hlavních rolí. Hollywood Crush se už zapojilo do čtenářského výběru nejvhodnějších herců pro postavy Dimitriho, Rose a Lissy.  Pro Dimitriho mají v merku Bena Barnese (Obraz Doriana Graye, Letopisy Narnie), Taylora Kitsche (Síly temna, Bitevní loď), Kita Haringtona (Hra o trůny), Stevena Straita (Síly temna, 10 000 př. n. l.) a Jareda Padaleckiho (Lovci duchů, Gilmorova děvčata). Prozatím to u čtenářů na celé čáře vyhrává Ben Barnes.

Pro Rose si Hollywood Crush vybralo Lyndsy Fonsecu (Nikita), Hailee Steinfeld (Romeo a Juliet – 2013) a Phoebe Tonkin (Tajný kruh, Upírí deníky). A pro Lissu Claire Holt (Upíří deníky, Prolhané krásky), Gemmu Ward (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivína) a Imogen Poots (Dlouhá cesta dolů). Jak to nakonec s castingem dopadne je prozatím ve hvězdách… a v hlavě režiséra a producentů. Jakmile se okolo filmu šustne něco nového, určitě vám dáme vědět.

Zdroje informací a obrázků: Official VA movie, Hollywoodcrush.mtv.com, Dominoknihy.cz

3 thoughts on “Vampýrská akademie o krůček blíž k filmovému plátnu

  1. Já bych ráda viděla nové a mladé tváře, ne herečku, která je o deset let starší než postava, kterou má hrát. Na druhou stranu, z Rose musí vyzařovat obrovské charisma a síla, nemůže ji hrát nějaká vyzáblá šedá myška. Pokud nezkazí výběr herců, tak jim Richelle dala, co nejvíc mohla, takže o ostatní se myslím obávat nemusíme.

  2. Na Dimitrije mi sedí pouze a jen Ben Barnes! O jiném herci bych ani nepřemýšlela. Zato na Rose jsem velmi zvědavá… rozhodně ji musí hrát nějaká herečka, která má charisma a nebojí se ukázat ostatním, co je zač. Moc doufám, že se jim film podaří a už se nemůžu dočkat =)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge