10 nejlépe prodávajících se knih roku 2012 na Amazonu

Novinky

Rok se s rokem sešel a všichni si dělají nějaké ty sumarizace a přehledy. A pozadu nezůstává ani takový internetový gigant, jako je Amazon.com. Jako každý rok, i letos si Amazon sestavil žebříčky nejprodávanějších knih v různých žánrech. Podívejme se spolu na to, co za knihy se ve světě prodávaly nejlépe…

Bestsellery roku 2012

Fifty Shades Fifty Shades 2 Fifty Shades 3

Nejspíš nikoho nepřekvapí, že se na prvních třech místech umístily všechny tři díly světově oblíbené erotické série, která je mnohými zatracována, stejně tak mnohými vychvalována. Komplet všech tří knihy se taky objevil na 6. místě a vypadá to, že bude tržby prodejnosti trhat ještě pěkně dlouho. Je zajímavé, kam až se může jedna série původně postavená na světě Stmívání, dostat. Série je mimo jiné horkým kandidátem na filmovou adaptaci a fanoušci knih o tom, kdo bude hrát jejich charismatického pana Greye.

hg 1 hg 2 hg 3

Na 4., 7. a 8. místě jsou jednotlivé díly úspěšné dystopické trilogie Hunger Games, která se letos dočkala také filmového zpracování. Nutno podotknout, že velký ohlas sklidila spíše u fanoušků knižní předlohy. Ostatní diváci ji zase tolik nadšeně nevítali. Spíše v tom vidí snahu převzít otěže po úspěšné, přesto zatracované, ságy Stmívání. Uvidíme, na další dva roky se chystají adaptace Catching Fire i Mockingjay.

StrengthsFinder 2.0  Wimpy Kid No Easy Day

Další pozice obsadily na 5. místě Strenghts Finder 2.0, na 9. pak sedmý díl Diary of a Wimpy Kid a 10. No Easy day: The Firsthand Account of the Mission That Killed Osama Bin Laden.

shadow and boneV žánru pro dospívající se do top desítky dostaly knihy jako Hvězdy nám nepřály (chystá se v českém vydání příští rok v březnu), Rezistence (druhý díl Divergence, která se také dočká své filmové podoby), Panedominum (druhý díl Deliria, dystopie o tom, že láska je nemoc a lidé by se jí měli vyhýbat), Shadow and Bone (nedávno prodána filmová práva a režie by se měl ujmout režisér, který nám přinesl Strážce), Cinder (o tom, jak kybertická Popelka své štěstí našla) či Mladší (co se se světem stane, když přežijí jen děti a starci).

The Wind Through the KeyholeV žánru scifi a fantasy to pak byly například knihy The Wind Through the Keyhole (Stephen King), The Long Earth (Terry Pratchett) nebo Fair Game (Patricia Briggs). V romanci ro byla Obnažená (Sylvia Day), Darker After Midnight (Lara Adrian) nebo The Witness (Nora Roberts).

Co se týká nejlépe prodávaných ebooků pro amazonský Kindle, přehledu na prvním místě vévodí Hostitel (Stephenie Meyer). Vypadá to, že filmový trailer na knihu rozpoutal další boom a Meyerové se zase budou sypat penízky, i když Stmívání už odvyprávěno bylo. Nejspíš i proto se nechala slyšet, že má v plánu z Hostitele udělat rovnou trilogii. Uvidíme, jak se jí to podaří. Patří sem také Aréna smrti (Suzanne Collins), Hopeless (Colleen Hoover), Hobit (J.R.R.Tolkien), Safe Haven (Nicholas Sparks) nebo Ten, kdo stojí v koutě (Stephen Chbosky).

Zdroj informací a obálek knih: Amazon.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge