Paranormální romanci zažijeme díky novinkám z Fragmentu

Knihy Novinky

Nakladatelství Fragment si pro nás v následujících dnech připravilo hned několik zajímavých novinek. Jde o první díl nové, lákavé série z pera americké spisovatelky Alice Moon s názvem Krvavá romance. Také nás čeká druhý díl povedené série Temné vize od známé spisovatelky Upířích deníků L. J. Smith, ten ponese název Posedlost. A nesmím zapomenout ani na, v pořadí už třetí díl Krásných mrtvých. Takže, rozhodně je na co se těšit…

Krvavá romance: Polibek nesmrtelnosti

Autor: Alice Moon
Série: Krvavá romance
Díl v sérii: 1.
Počet stran: 284
Datum vydání: 4.4. 2012

Pro čtenáře od 13 let

Anotace: Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Ukázka z knihy:

Sára se nedokázala pohnout, nedokázala promluvit, nemohla křičet. Byla jako ochrnutá, nevnímala nic kolem sebe, viděla jenom hlubokou čerň, jako by ji noc vyrvala bílému dnu a připoutala ji k sobě. A přece věděla, že tohle není sen, že se to skutečně děje. Ještě pořád stála. Dýchala. Žila. Sama, bez svého srdce. Připoutaná k očím toho cizího člověka.

Názory:

Bára „Ettelëa“: Tuhle sérii si rozhodně nenechám ujít, i když podle anotace to vypadá na další z mnoha podobných příběhů a zavání to trošku neoriginalitou. Při čtení anotace mě hned napadla jiná kniha a to Pád od Lauren Kate, díky tajemnému mladíkovi, který bude v příběhu pravděpodobně hrát velkou roli. To tady už bylo mnohokrát a proto si myslím, že mě kniha příliš nepřakvapí, ale třeba se mýlím.

Petra Sýkorová (aka Syki): V poslední době Fragment přichází se zajímavějšími kousky, o kterých bych třeba sama ani nevěděla, anebo by mi na jejich přečtení prostě nevyšel čas. Na tenhle kousek jsem dost zvědavá.

Terka Horáková: Na Krvavou romanci se těším. Zaujala mě anotace, tak jsem zvědavá jako kniha bude. Ale vypadá docela nadějně.. Do čtrnácti dnů mi má přijít, tak se už na ni těším…

 


Temné vize: Posedlost

Autor: L.J. Smith
Série: Temné vize
Díl v sérii: 2.
Počet stran: 248
Datum vydání: 11.4. 2012

Pro čtenáře od 15 let.

Anotace: Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

Názory:

Bára „Ettelëa“: Osobně Smith a její knihy moc nemusím. Série Upíří deníky pro mě byla velkým zklamáním a proto jsem ani nedoufala, že by se mi od ní mohlo ještě něco líbit. Opak se stal pravdou, když jsem přečetla první díl Temných vizí. Opravdu jsem nečekala, že mě to tak překvapí. Jako by to psal úplně jiný člověk, jisté podobnosti s Upířími deníky se autorka sice nevyhnula, ale příběh měl narozdíl od její minulé série spád a byl překvapivě čtivý a dokonce napínavý. I samotný námět byl zajímavý. Tahle série stojí za přečtení, pokud máte v oblibě paranormální romance a nevadí vám trochu té romantiky a zamilovaný trojúhelník. Jen doufám, že pokračování bude alespoň stejně tak dobré jako první díl…

Katba Robeová: Temné vize 2 to se těším, jedničku jsem četla a skončila docela zajímavě, jenže upřímně už si ani nepamatuju, co v jedničce bylo 😀 jenom matně… ale určitě se těším.

Petra Sýkorová (aka Syki): Nejsem moc velký fanoušek Upířích deníků Smithové, a proto jsem byla velice příjemně překvapena, když se mi do rukou dostal první díl její další série pro dospívající. Líbil se mi, kupodivu se milíbil hodně a nedokážu tak úplně odhadnout, co se bude dít v dalších dílech. Sice se v knize objevuje již tolikrát obehranný milostný trojúhelník, ale bez něj by to nejspíě v podobně laděných knihách nebylo tak úplně ono. Nevím, jak ostatní, ale já v tomto případě fandím tomu tajemnějšímu a nebezpečnému klukovi!

Kristýna Tran: Co se týče temných vizí, tak ty byly hodně dobré, přečetla jsem je téměěř jedním dechem,teď si tak říkám, že mi to vzdáleně připomínalo Horowitzovu pětici, ale i tak…zas jednou něco jiného, než upíři.

 


Krásní mrtví: Summer

Autor: Eden Maguire
Série: Krásní mrtví
Díl v sérii: 3.
Počet stran: 264
Datum vydání: 5.4. 2012

Pro čtenáře od 13 let.

Anotace: Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.

Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?

Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje.

Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

Ukázka z knihy

I za cenu, že mi Hunter podruhé vymaže paměť, polezu po čtyřech, budu se plazit píď po pídi celou cestu dolů z kopce, dokud se nedostanu ke stodole a k domu.

Křídla tloukla dál a umrlčí lebky mi vířily nad hlavou. Roztrhla jsem si tričko o trnitý keř. Když jsem se dostala k ostnatému plotu, zacloumal mnou poryv větru a odhodil mě stranou na skalnatou římsu nad roklí.

Tvrdě jsem přistála na zádech. Nade mnou se vynořila tvář, kterou jsem zprvu nepoznávala.

„Hunter ti řekl, že se nemáš vracet,“ řekl mužský hlas, studený jako led.

Názory:

Petra Sýkorová (aka Syki):  Jde už o třetí pokračování lehce zombie tématiky. Obálky jsou poněkud zavádějící, protože v knihách andělé nevystupují. Zatímco první díl mi přišel mírně chaoticky a leckdy dosti praštěný, druhý mě dokázal překvapit. Příběh byl uvěřitelnější a také smutnější. Jsem zvědavá, co si na mě teda připraví pokračování.

Terka Horáková: Krásné mrtvé jsem četla zatím oba díly, a líbili se mi, takže jsem zvědavá i na třetí díl. Je to hezké oddechové čtení.

Kristýna Tran: Krásné mrtvé jsem četla zatím jen první díl, nejsem si jistá, jestli se chci pustit do dalšího, nebyla to špatná četba, ale nijak extra mě to taky zas neoslovilo, alespoň to tak vidím s odstupe m času.


Všechny tři knihy vydává nakladatelství FRAGMENT a můžete si je obednat přímo na stránkách nakladatelství.

Anotace i obrázky obálek pocházejí z oficiálních stránek nakladatelství.

1 thought on “Paranormální romanci zažijeme díky novinkám z Fragmentu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge