Začínáme!!! Vytvářej eZin s námi

Novinky Píšeme

A je to konečně tady! To něco, co jsme vám už dlouho slibovaly! Náš vlastní knižní webzin, na kterém se toho dozvíte hodně… i to, co byste možná ani vědět nechtěli.

O svém vlastním knižním webzinu jsme s Abyss uvažovaly hodně dlouho. Myslím, že za ten rok a půl jste už docela zvyklí na to, že spolu vždycky plánujeme nějaké ty projekty, vymýšlíme to a tamto, což nás baví. A tak slovo dalo slovo a vznikla myšlenka vlastního místa, kde by se sdružovaly novinky a zajímavosti z knižního světa, který nás zajímá a kterému se věnujeme na svých stránkách.

Možná si pamatujete, že jsem už někdy na přelomu října a listopadu na facebookovské stránce svého blogu Knižní doupě nadhodila otázku s tím, jestli by se vám líbilo mít nějaký knižní časopis, na němž by se podíleli blogeři z Česka i ze Slovenska. Dočkala jsem se velice kladné odezvy, proto jsem původně chtěla časopis vydávat ve formě PDF jednou měsíčně… Jenže pak z provedení sešlo, protože se do toho připletly jiné věci a problémy a jak je už zvykem, bylo vše uloženo k ledu.

Ovšem společně s Abyss jsme tento nápad oživily a daly mu trochu jiný kabátek. Tedy přímo internetový. A ano, tak se zrodil náš (i váš) Knižní vesmír.

Co to znamená pro vás, pro čtenáře? Konečně místo, které vám každý den přinese nějakou zajímavost z knižního světa, na něco vás upozorní, něco vám ukáže, případně vás navnadí k četbě. Teprve se rozjíždíme, takže mějte prosím strpení, než si na náš nový domov zvykneme a více se zabydlíme. Doufáme, že náš eZin dokáže zaplnit místo na poli stále oblíbenější young adult literatury a nejenom té. Nemusíte se bát, na své si přijdou milovníci všech žánrů jakéhokoliv věku. Chce to jenom čas… a články.

A tím se dostávám k tomu, co to znamená pro vás, pro redaktory? Inu, fantazii ani národnosti se meze nekladou, proto budeme velice rády, pokud se budete chtít stát členem našeho redaktorského komanda. Co proto potřebujete udělat?

  • Napsat krátkou zprávičku minimálně o čtyřech odstavcích na jakékoliv téma z knižního světa.
  • Napsat tématicky zaměřený článek nebo recenzi na knihu – délka minimálně A4 (plus mínus, aby to nebyl až moc krátký článek či recenze).
  • To vše zaslat na email: redakce@kniznivesmir.cz
  • A čekat, až se vám ozveme a řekneme, jestli jste nebo nejste redaktorem.

Abyste se stali redaktorem, nepotřebujete mít za sebou nějaké psaní pro jiné webziny či školní časopisy, ani nemusíte mít nějaký blog, anebo být knižní blogger. Stačí, když vás budou bavit knihy a budete mít chuť ostatním přinášet knižní novinky, články a recenze. Samozřejmě záleží na nás dvou, jestli se rozhodneme vás mezi sebe vzít. Důležité je splnit podmínky uvedené výše a mít alespoň nějaký ten cit pro jazyk.

Doufáme, že se vám u nás bude líbit a budete se k nám rádi a stále vracet!

Zdroj obrázku: weheartit.com

7 thoughts on “Začínáme!!! Vytvářej eZin s námi

  1. Hodně štěstí, holky. Design je pěkný a nápad ezinu rozhodně podporuji. 🙂

  2. Tak to přeji více než skvělé úspěchy. Určitě budu navštěvovat a myslím, že se ani nenadějeme a stanete se takových střediskem literatury. =P 🙂 Tak držím palce a moc se na vše těším, ten dess máte moc krásný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge